venres, 27 de marzo de 2020

Cadete femenino: BALONCESTO CAMBRE 75 – 42 Los Rosales 05

Outra nova vitoria para nosas mozas, a pesar de que contaron con varias baixas para afrontar este partido.

BALONCESTO CAMBRE: María Alonso (23 puntos), Noa Iglesias (20 puntos), Noa Abad (10 puntos), Carla Costa (-), Lucía González (6 puntos) - 5 inicial – Laura López (4 puntos) Noelia Senra (11 puntos), Marcela Vázquez (1 punto), Xulia Vidal (-).

Adestrador: Javier Prieto.

Los Rosales 05: C. Carou (-), L. Souto (3 ptos), S. Otero (21 ptos), X. Rama (2 ptos), M. Morrogh-Bernard (-) – 5 inicial – C. Rey (2 ptos), I. Balado (5 ptos), I. Gutiérrez (-), M. Leis (4 ptos), M. Cadavieco (2 ptos), M. Sánchez (2 ptos).

Parciais: 15-4, 14-12, descanso, 26-12, 20-14.

Árbitros: D. Canosa e L. M. Popa. Sen eliminadas.

Asistencia: Ao redor duns 50 espectadores deron colorido ás bancadas do Sofía Toro (Cambre).

Incidencias: Baixas de Candela Rodríguez, Sabela Pacheco e Lucía Martínez.

1º cuarto:

O partido comezaba con boas sensacións no xogo pero cometendo máis erros dos que deberiamos cometer nas nosas finalizacións no aro rival. O traballo defensivo das locais era bo e intenso, non dando opcións de tiros cómodos ás coruñesas, as cales tiñan porcentaxes de acerto moi baixos. As cambresas estaban máis cómodas cando eran capaces de roubar e saír correndo rápido ao contraataque que cando xogaban en posicional (15-4, minuto 10).

2º cuarto:

O segundo cuarto comezou con menos intensidade en defensa e dando máis facilidade ás visitantes, o que fixo que as coruñesas crecesen en ataque, tendo máis ocasións e anotasen máis. As de Javi Prieto tiñan problemas para pechar o rebote defensiva. En ataque posicional eramos capaces de rebotear e sacar moitas vantaxes no 1 c1. As cambresas levaron este parcial tan igualado por unha diferenza mínima, 14-12, pero as anfitrioas marcháronse ao descanso cunha cómoda renda (29-16, minuto 20).

3º cuarto:

Á volta do descanso nosas xogadoras saíron máis metidas que en partidos anteriores, máis intensas e facendo un gran traballo nas finalizacións. Isto reflectíase no marcador e a diferenza era cada vez máis ampla, realizando un dos mellores cuartos ofensivos do curso (26 puntos anotados) (55-28, minuto 30).

4º cuarto:

A pesar de chegar xa ao último cuarto e contar cunha renda máis que cómoda, as locais non quixeron baixar a súa intensidade defensiva, aínda que obviamente baixouse, sendo o cuarto no que máis puntos encaixaron. En ataque conseguimos ver neste segundo tempo minutos de boa circulación de balón e unha boa fluidez ofensiva (75-42).

A modo de conclusión toca dicir que foi un partido moi bo das nosas e, facendo comparativa co partido da ida, leste foi un duelo moito máis constante e onde tivemos menos altibaixos. Outros datos para destacar son que 4 xogadoras anotaron en dobres díxitos, que Noa e María combináronse para anotar 43 puntos, máis que todo o equipo rival xunto ou que só 2 das nosas xogadoras non conseguiron anotar polo menos unha canastra.

Con este resultado, as cambresas afiánzanse na cuarta posición, cun balance de 8 vitorias e 4 derrotas.

Xornada 13: Básquet Coruña Leyma C  vs  BALONCESTO CAMBRE.

Na próxima xornada as cambresas tocaralles render visita ao líder invicto do grupo, Básquet Coruña, sábado ás 18 horas no Ventorrillo.